Nieuw signaal: Veilig plaatsen energieopslagsystemen Voor een duurzame energievoorziening is opslag van energie nodig. Die vindt nu vooral in batterijen plaats.
Aanpak vervuilende activiteiten nodig om drinkwaterbronnen te beschermen In Nederland halen we ons drinkwater uit twee bronnen: grondwater en rivierwater. In veel gebieden is de kwaliteit van dit water niet goed genoeg.
Gezondheidsraad: Meet structureel de blootstelling aan chemische stoffen in de mens De blootstelling van mensen aan chemische stoffen wordt in Nederland niet gemeten, maar geschat. Beeld: ©Rijksoverheid / Inge van Mil
Voorstel PFAS-verbod formeel ingediend in Europa Op 13 januari hebben Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen bij ECHAEuropean Chemicals Agency (Europees chemicaliënagentschap) samen de eerste, formele stap voor een Europe
Nieuwe Waterkwaliteitscheck geeft beter inzicht in gezondheidsrisico’s van water in bebouwde omgeving Water en groen in steden en dorpen hebben veel positieve effecten op de volksgezondheid en de leefomgeving. Maar water kan ook risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen.
Verschillende mogelijkheden voor onderzoek naar gezondheidseffecten windmolens Er is veel maatschappelijke discussie over de plek van windmolenparken. Sommige mensen maken zich zorgen over hun gezondheid, als windmolens in de buurt van hun huis komen te staan.
Overzicht wetenschappelijke kennis: kwaliteit milieu en leefomgeving staat sterk onder druk in Nederland Het milieu en de leefomgeving in Nederland zijn in slechte staat.
Ingrijpende maatregelen nodig om WHO-advieswaarden voor luchtkwaliteit in 2030 te kunnen halen Om al in 2030 de aangescherpte WHO-advieswaarden voor luchtkwaliteit te kunnen halen, zijn ingrijpende extra maatregelen nodig.