Nieuw signaal: Veilig plaatsen energieopslagsystemen Voor een duurzame energievoorziening is opslag van energie nodig. Die vindt nu vooral in batterijen plaats.
Aanpak vervuilende activiteiten nodig om drinkwaterbronnen te beschermen In Nederland halen we ons drinkwater uit twee bronnen: grondwater en rivierwater. In veel gebieden is de kwaliteit van dit water niet goed genoeg.
Gezondheidsraad: Meet structureel de blootstelling aan chemische stoffen in de mens De blootstelling van mensen aan chemische stoffen wordt in Nederland niet gemeten, maar geschat. Beeld: ©Rijksoverheid / Inge van Mil
Geen risico voor gezondheid door stoffen uit thermisch gereinigde grond Perkpolder Stoffen uit thermische gereinigde grond (TGG) in de zeedijk in Perkpolder vormen geen risico’s voor de gezondheid van omwonenden.
Invloed van de fysieke leefomgeving op gezond gedrag De inrichting van de fysieke leefomgeving heeft invloed op hoe gezond bewoners zich gedragen.
Onvoldoende kennis om gezondheid in Nederland te beschermen tegen klimaatverandering Het klimaat verandert. Dit heeft nu al effecten op de gezondheid van mensen in Nederland.
Effecten van groen op fysieke en mentale gezondheid Ruisende bomen, uitnodigende parken of speelse natuurspeelplaatsen: groen in de omgeving draagt bij aan een betere gezondheid – mentaal en fysiek.
DNA-dialogen van Rathenau: Praat mee over het aanpassen van DNA van embryo’s Willen we de erfelijke aanleg van mensen veranderen? En mogen we voor toekomstige generaties beslissen over hun genen?
KNMI: Broeikasgassen nemen versneld toe In de afgelopen vijf jaar zijn de concentraties van de belangrijkste broeikasgassen versneld gestegen, is de temperatuur met 0,2 graden toegenomen ten opzichte van de voorgaande vijf jaar en zet oo
Planbureau voor de Leefomgeving verwacht sterke groei in steden en randgemeenten Nederland zal in 2035 naar verwachting 18,3 miljoen inwoners hebben, 1 miljoen meer dan nu.